preloader
ویرایش

درباره ما

مرکز طب پیشگیری و ارتقای سلامت شفاگستر وابسته به دانشگاه صنعتی امیرکبیر می باشد. این مرکز زیرنظر پژ<هشکده فناوری سلامت همواره برآن است تا فناوری های نوین پزشکی را برای توسعه «سبک زندگی سالم»  در خدمت شهروندان عزیز قرار دهد.

با ما تماس بگیرید

اهمیت pH

  • خانه
  • -
  • مقالات پزشکی
  • -
  • اهمیت pH
 اهمیت pH

pH- یعنی تعادل الکترونی محیط بیولوژیکی

Power Hydrogen) – pH) دارای نقش بسیار مهمی در محیط های سلولی زنده میباشد. حضرت ابوعلی سینا هزار سال پیش در کلیه درمانهای خود و تشخیص های پزشکی روی این نکته تاکید بسیار داشته اند.  به عبارت دیگر میتوان گفت خصوصیات اربعه ای که ایشان برای بدن در نظر داشته اند،  در واقع همین pH است.

متاسفانه در دنیای پزشکی فعلی،  چه در درمان و چه درتشخیص به مسئله pH اهمیت بسیار کمی داده میشود. یک مثال خیلی ساده اینکه: کلیه داروهای فارماکولوژی موجود دردنیا بدون درنظرگرفتن تغییرات pH به بیماران تجویز میشود. در صورتیکه این داروهای شیمیایی، pH را تحت تاثیر قرار میدهند و در نتیجه این تغییر، روند بیماری و حتی درمان در شرایط جدی تر بیماری، غیرقابل کنترل میشود. کلیه میکروبهای شناخته شده در طبیعت بعد از ورود به بدن انسان جهت رشد و تکثیر،نیاز به محیط pH مناسب دارند، اگر pH مناسب بود،رشد ادامه میابد واگرpH نامناسب بود،رشد متوقف میشود.کلیه ی اندام های بدن،بنابر خصوصیت عنصر،در محیط pH مختصی میتوانند فعالیت داشته باشند.هرگونه تغییر در pH محیطی این اعضا، به طور مستقیم تاثیرات منفی روی عملکردشان دارد.تغییرات محیطی pH ،باعث تغییرات هورمونی آن ناحیه هم میشود که درنتیجه ناهنجاریهای سیستماتیک در بدن ایجاد میشود.

پس نتیجه میگیریم که تعادل pH- (در واقع همان تعادل اسیدی- بازی است) یکی از شاخص های اصلی وضعیت ارگانیزم میباشد. گرایش به سمت اسید به معنی فقدان الکترون های آزاد و فرم احیایی مولکول است و گرایش به سمت باز، حاکی از تعداد کافی الکترون ها و فرم احیایی مولکول میباشد.

گرایش به سمت باز و همچنین تعداد کافی الکترون، برای ارگانیزم انسان امری طبیعی است.هر چه ارگانیزم سالم تر باشد،الکترون ها در آن بیشتر و ارگانیزم در برابر پاتولوژی مقاوم تر است. درارگانیزم انسان،بیماری بیشتر در بافتهایی ایجاد میشود که تعادل الکترونی آنها( به دلیل کمبود الکترون) آسیب دیده است.

هدف اصلی برای درمان صحیح در علم بیورزونانس،تنظیم pH و بازگردادندن به حالت متعادل میباشد، همچنین در تشخیص علل بیماری ها ،شناخت وضعیت pH خون و یا pH عضودرگیر، از اصول علت یابی محسوب میگردد. چرا که در بیماری های مختلف pH در منطقه درگیر میتواند یا به صورت اسیدی (ویا خیلی اسیدی)ویا به صورت خیلی قلیایی درآید که در واقع بیانگر تغییر تعادل الکترونی مولکولهایی است که عضو از آن تشکیل شده است.

قابل ذکر است که pH دربدن انسان به راحتی از حالت تعادل خارج نمیشود، زیرا بدن انسان یک سیستم بسیار هوشمندی است که راه های مقابله زیادی را برای تنظیم pH در اختیار دارد، ولی متاسفانه در طولانی مدت،به علل گوناگونی که امروزه همه این علل مشخص هستند، ما خودمان بدن را در وضعیت غیرقابل برگشت به pH عادی قرارمیدهیم و در واقع این زمانیست که دیگربیماری حادث میگردد، وبنابر درجه درگیری بدن،بر اساس قانون هموتوکسولوژی (homotoxology) ، تاثیرات درمانی هم میتواند مختلف باشد. به عبارت دیگر اگر در مراحل اولیه بیماری، درمان صحیح شروع شود،pH راحت تر قابل بازگشت است،ولی اگر دیرتر درمان آغاز گردد،به همان میزان بازگشت pH مشکل تر و حادتر میگردد. یک پزشک بیورزونانس تراپی به خوبی آگاه است که چگونه در مراحل مختلف بیماری میتوان pH را از حالت غیرعادی به تعادل رساند،به شرط اینکه خیلی دیر نشده باشد.

آب (H2O) میتواند نقش مهمی را در تغییرات وتنظیم pH داشته باشد. پتانسیل اکسیداسیون(احیا)، برای تعیین مختصات آب دارای اهمیت بالایی میباشد. آب حاوی مختصات احیایی و همچنین تعداد کافی الکترون های آزاد ذخیره شده در ساختار خوشه ای آن، برای ارگانیزم بسیارمفید میباشد. آب چشمه به دلیل طبیعی بودن وعدم تاثیرات منفی میدانهای الکترومغناطیس دقیقا دارای این مشخصات میباشد. موادغذایی مختلف به اشکال گوناگونی، تعادل اسیدی- بازی را تحت تاثیر قرار میدهند: یک ماده غذایی با ایجاد گرایش به سمت محیط بازی منجر به آثار خوب و مفید در ارگانیزم و یک ماده غذایی دیگر با گرایش به محیط اسیدی منجر به بیماری و پیری زودرس میگردد.

هرگونه غذای غیر طبیعی، محیط ارگانیزم را اسیدی میکند.کلیه کنسروها،مواد نگه دارنده ومواد رنگی خوراکی دارای مشخصه اسیدی کردن ارگانیزم میباشد و در طی مصرف طولانی وممتد،رادیکال های آزاد ایجاد شده منجر به ایجاد بیماری میشود.

خیلی جالب است که بدانیم برای تنظیم pH در حیوانات،سیستم جهاز هاضمه آنها به دلیل نوع غذاخوردنشان تفاوتهای اساسی با جهاز هاضمه انسان دارد،به عنوان مثال در هضم گوشت خام،جهاز هاضمه حیوانات دارای ویژگی هایی است که pH را در بدنشان تنظیم میکند که البته این ویژگیها درجهاز هاضمه انسان دیده نمیشود.برای انسان خوردن گوشت خام، خصوصا برای ارگانهای داخلی بسیار خطرناک است.

در ذیل لیستی از محصولات و تاثیر آن در تعادل اسیدی- بازی آورده شده است.

کلیه موادی که دارای تاثیر اسیدی هستند – غیر طبیعی میباشند وآگاه بودن شما از آسیب وارده این خوراکی ها به ارگانیزم،نکته بسیارمهمی میباشد.

البته این آسیب ها را میتوان تا حدی کاهش داد، به عنوان مثال به همراه گوشت، آبلیموی زیاد مصرف شود، چرا که پروسه هضم در معده را تسهیل میکند.

در صورتیکه نمیتوانیداز فراورده های اسیدی اجتناب کنید، مصرف فراورده های بازی در رژیم غذایی برای به تاخیر انداختن و کاهش در شکل گیری بیماری و پیری (بیماری و پیری با تغذیه نادرست غیر قابل اجتناب است) ، نکته بسیار مهمی است.

میوه ها و دانه های دارای خاصیت بازی زیاد:

هندوانه، خربزه(همه نوع)، انجیر(خشک شده)، لیموترش، لیمو، انبه، پاپایا، خرما خشک.

میوه های دارای خاصیت بازی متوسط:

زردآلو/ به/ آناناس/ موز(رسیده)/ انگور(شیرین)/ گریپ فروت/ گلابی/ گوآوا/ کشمش/ کیوی/ انگورفرنگی/ نارنگی/ هلو/ کشمش بی دانه/ خرمالو/ بالنگ/ سیب.

میوه های دارای خاصیت بازی پایین:

پرتغال/ انگور (ترش)/ گیلاس/ انار/ توت فرنگی/ تمشک.

میوه های دارای خاصیت اسیدی پایین:

زالزالک/ آلو/ زغال اخته/ آلو سیاه.

غلات و حبوبات:

دانه های حبوبات در حالت طبیعی برای بدن ایجاد pH اسیدی میکنند، اما زمانیکه تبدیل به جوانه میشوند دارای خاصیت pH بازی میشوند.

مواد دارای خاصیت اسیدی پایین:

ذرت/ جو.

مواد دارای خاصیت اسیدی متوسط:

گندم سیاه/ جو دوسر/ گندم(خام )/ برنج(خام).

مواد فوق العاده اسیدی:

گندم(سبوس دار)/ برنج(سبوس دار).

سبزیجات و گیاهان دارویی:

مواد فوق العاده بازی:

جلبک(همه نوع)/ آب تره/ جعفری.

مواد دارای خاصیت بازی کم:

کنگرفرنگی/ بادمجان/ بامبو(شاخه)/ کلم بروکلی/ جوانه بروکسل/ خردل/ زنجبیل تازه/ کلم پیچ/ سیب زمینی/ کلم قمری/ شاه بلوط هندی/ کلم/ ذرت (شیرین)/پیاز/ تره فرنگی/ خیار/ بامیه/ فلفل شیرین/ گوجه فرنگی/ تربچه/چغندر/ شلغم/ گل کلم/ کاسنی.

حبوبات

حبوبات دارای خاصیت بازی متوسط:

نخود( تازه)/ لوبیا(تازه)

حبوبات دارای خاصیت بازی پایین:

سویا (محصولات سویا)

مواد دارای خاصیت اسیدی پایین:

نخود/ لوبیا/ عدس.

خشکبار.مغزیجات

حرارت دادن مغزیجات(آجیل ها) از خاصیت بازی آنها میکاهد و خاصیت اسیدی آنها را افزایش میدهد،علاوه بر آن برخی ویتامین های موجود درآن را ازبین برده و هضم آجیل را سخت میکند. از طرف دیگر، خیساندن مغزیجات در آب منجر به این میشود که آنزیمهای موجود درآن خارج شده وبا دستگاه گوارش ناسازگاری ایجاد میگردد.

توجه:بسیاری از دانه های جوانه نزده (به جز کنجد)اسیدی هستند. داشتن مقادیر بالای کلسیم در کنجد، این دانه را از دیگر دانه ها متمایز میکند.

مواد دارای خاصیت بازی متوسط:

بادام/ نارگیل تازه/ کنجد(دانه جوانه نزده)/ یونجه(جوانه)/ تربچه(جوانه).

مواد دارای خاصیت بازی پایین:

شاه بلوط (بو داده)/ تخمه کاج/ آفتابگردان/ کدو تنبل.

مواد دارای خاصیت اسیدی پایین:

بادام زمینی/ آجیل برزیل/ نارگیل (خشک شده)/ گردو/ پسته/ فندق.

گوشت

خاصیت اسیدی متوسط:

ماهی/ غذاهای دریایی.

خاصیت اسیدی زیاد:

گوشت قرمز/مرغ.

نوشیدنی ها

کلیه نوشیدنی های گازدار باعث ایجاد رادیکالهای آزاد و pH اسیدی میشوند.مشروبات الکلی تا میزان شراب قرمز(100 گرم)و مشروبات با درجه بالای 40 درصد تا(50 گرم)خون را قلیایی میکنند.مصرف بیش از حد مشروبات الکلی خون را اسیدی کرده و سیستم ایمنی را تضعیف میکند.

خاصیت بازی: آب میوه ها وآب سبزیجات تازه.

خاصیت اسیدی زیاد:

نوشیدنی های الکلی(شراب/آبجو/ودکا/ویسکی)/قهوه/نوشیدنی های خنک کننده/چای سیاه.

صنایع غذایی

به صورت کلی میتوان گفت که حدودا تمام محصولات و فراورده هایی که به صورت صنعتی تهیه میشود، در حد متوسط یا بالا دارای خاصیت اسیدی میباشند، به عنوان مثال ماکارونی وفراورده های آردی(به خصوص تهیه شده از آرد صنعتی)دارای این خاصیت اسیدی هستند.

نتیجه گیری:

میوه ها و سبزیجات ، مفیدترین و طبیعی ترین مواد برای تعادل اسیدی – بازی میباشند.

مغزیجات را میتوان به صورت محدود و در حد امکان بهتر است به همراه میوه های خشک(بدون قند)مصرف نمود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در
خبرنامه سایت

*** عضویت در خبرنامه سایت

مرکز  طب پیشگیری و ارتقا سلامت شفاگستر وابسته به مرکز تحقیق و توسعه بیورزونانس و تابعه پژوهشکده فناوری سلامت دانشگاه صنعتی امیرکبیر می باشد.

روزهای کاری

شنبه : 17.00 - 09.00
یکشنبه : 17.00 - 09.00
دوشنبه : 17.00 - 09.00
سه شنبه : 17.00 - 09.00
چهارشنبه : 17.00 - 09.00
پنج شنبه : تعطیل
جمعه : تعطیل